Werkwijze van een website maken

Iedere website is weer een nieuwe uitdaging maar de stappen blijven hetzelfde. Ik werk volgens een stappenplan om snel, nauwkeurig en volgens jouw wensen voor jouw aan het werk te gaan. Dit stappenplan helpt jouw ook om overzicht te houden en weet je precies wat je bij de bouw van een website of webshop kunt verwachten.

Je website online in 6 stappen

KENNISMAKEN en ONDERZOEK

Dit is de belangrijkste stap in het gehele proces. Door goed te luisteren en informatie te verzamelen, kan ik uiteindelijk de website creëren die bij je past. Er wordt met een vragenlijst gewerkt die helpt om meer te weten te komen over jou en wat je nodig hebt.

De ingevulde vragenlijst wordt besproken in een persoonlijk gesprek of via de telefoon zodat het voor mij duidelijk wordt wat je op je website wilt laten zien.

Offerte

In de offerte staan de wensen zoals besproken en de uiteindelijke prijs op basis van al je wensen. Zo weet je duidelijk van te voren waar je aan toe bent. Mocht je tijdens de ontwikkeling van de website je wensen willen bijstellen dan hoor je van te voren of dit consequenties heeft voor de prijs. Zo worden verrassingen achteraf voorkomen.

Bouw

Het is tijd om je site te bouwen! Dit is de technische fase, waar het ontwerp code wordt. Na ontvangst van de benodigde nodige materialen ga ik aan de slag met het ontwerp van de website. We houden regelmatig contact met elkaar en je wordt betrokken bij elke stap die genomen wordt om de site zo te krijgen die je wilt.

Testen

Voordat de site ‘live’ gaat, wordt deze onderworpen aan een strenge controle en wordt de gebruiksvriendelijkheid getest om er zeker van te zijn dat alles werkt.

Je krijgt al een goed idee van het uiteindelijke resultaat. Eventuele opmerkingen van jouw kant worden meegenomen om tot een resultaat te komen waar je tevreden over bent. Geen detail wordt overgeslagen en voordat de site aan de buitenwereld getoond wordt, staan de puntjes op de spreekwoordelijke ‘I’.

Live

Het leukste moment. Na de testfase wordt de website opgeleverd en van de testomgeving verhuisd naar de definitieve plek. Je kunt je site delen met al je netwerken. Je bent live!

training

Ik zal je leren hoe je je site kunt gebruiken. Je kunt inhoud en afbeeldingen bijwerken en zelfs nieuwe pagina’s toevoegen of een blog schrijven.

Support

Nadat de website live is gezet bieden we standaard 2 maanden kosteloos ondersteuning aan voor het beheren van je website. Als de website eenmaal live is zijn altijd er nog puntjes op die op de i gezet moeten worden. Of soms kunnen er bepaalde zaken net iets beter of makkelijker.

We proberen er voor te zorgen dat je zo veel mogelijk zelf je website kunt onderhouden. Vind je dit uiteindelijk toch te lastig of kost het je te veel tijd dan kan ik je altijd nog adviseren over de extra servicemogelijkheden. 

Uiteindelijk heb je dan een website die uitnodigend en gebruiksvriendelijk is en goed gevonden gaat worden in Google. Een succesvolle website dus!